joi, 17 septembrie 2009

Razboiul reclamelor Audi-BMW

Multi dintre voi stiti reclamele razboinice intre BMW si Audi.
Totul a inceput cu o felicitare in presa de la BMW catre Audi in 2006 in Africa de Sud. BMW ii felicita pentru titlul de masina anului in Africa de Sud. era semnat de catre Masina anului in lume. Apoi Audi le raspunde, felcitandu-i. Semna, Audi, castigator a numeroase curse de anduranta de la LeMans. Subaru vine la cateva zile si ii felicita pentru concurul de frumusete. Se semnau..Motorul anului.




































































Apoi in 2008 in California razboiul a continuat. Audi a bagat un afis mare pe marginea unei autostrazi cu ocazia lansarii unui nou model. Sloganul: Your move...BMW. Adica ce tari suntem noi, sa va vedem pe voi.
La cateva zile dupa, pe cealalta parte a autostrazii apare alt afis, al lui BMW. Mesajul : SAH MAT


Numai ca Audi nu s-a lasat si a tot raspuns, schimband afisul o data la cateva zile.
Anunturile erau ceva de genul:
Ce va laudati ca nu aveti cu ce!
Sah? Lasilor!
Jucam dame, nu sah!
Noi jucam pe tabla punctelor, nu pe tabla de sah!
Ti-am capturat regina!

Audi a raspuns in final cu o noua reclama: Come play then. Aratand masinile lor de curse







Razbunarea a fost insa pe masura, acum o luna. BMW a lansat campania mondiala de reclame cu Bucuria de a conduce. Si au decis sa o aplice inclusiv pe laterala unei cladiri exact de la intrarea in fabrica Audi. Progres prin tehnologie e sloganul Audi, iar reclama scria Progres in bucurie. Viva BMW!!!



In alta ordine de idei, BMW nu este la prima incercare de genul. Inca din anii 90 a facut misto de mercedes cu reclama: si un mercedes poate aduce fericire. Mai nou BMW a speriat si jaguarul :)


2 comentarii:

Anonim spunea...

LA MULTI ANI, ALEX!

Alex spunea...

multumesc!