vineri, 7 iulie 2017

Sarti din Sithonia

Acum mult timp ne spuneam ca vrem sa vedem lumea si ca nu mergem de 2 ori in acelasi loc. Anul acesta am fost a IV-a oara in Sarti. Pe bratul din mijloc din Halkidiki - Sithonia cu o prijeliste asupra lui Athos. Este privelistea la care te gandesti cand conduci noaptea pentru ca amandoi copiii sa doarma. Este pulsul crescand cand te opresti la Jumbo de pe centura Salonicului, stiind ca iti iei jucarii de plaja de acolo. Este ceea ce vezi cand faci stanga de pe "perimetri Sithonia" catre hotel Ammos.

Prima oara cand am ajuns in Sarti cautam intrare lina in apa, o locatie cu ceva variatie la mancare si de asemenea plaje cu nisip fin. Si cam asta am gasit si anul acesta:

Apa calda ca de obicei. Fiind intre 2 brate ale penisnulei ea este protejata de curentii mai reci din Mediterana. Si asa am avut la mijloc de iunie 24-25 grade in apa chiar mult mai calda la mal unde era mai mica. Aceste date se traduc prin iubirea copiilor pentru apa...nu am avut frica de apa mare pentru ca trebuia inaintat destul de mult pentru a ajunge la apa mare. 

Dar aceste aspecte le stiam deja. Plajele din jur sunt usor accesibile si la distante foarte interesante cu masina. Astfel dintr-un concediu de 10 zile chiar realistic poti merge in fiecare zi la alta plaja intr-o raza de 40 km. 
In schimb ce ne tine pe noi aproape de Sarti sunt oamenii. Thanasis de la Sunrise hotel beach bar si cu Ianni de la Restaurant Evros au grija sa ne primeasca cu bunatati de fiecare data. Sunt oameni de caracter, oameni care pun relatiile personale mai presus de profitul afacerii. 
Iar atunci cand ai papa buna la preturi ok, cand ai o bere rece pe un sezlong cu o priveliste frumoasa si cocktailuri foarte aromate si interesate simti ca nu mai vrei sa pleci. Timpul zboara si despartirea o faci de prieteni nu de locatie. 
"Portia" de Sunrise beach bar. 

Gemista de la Evros (ardei si rosie umpluta)
Stifado (carne de vita intr-un sos de ceapa si vin rosu) 

Kleftiko (in mod normal carne de miel dar aici e porc copt la cuptor cu legume multe) 

Unde mancam? La Evros bineinteles! 

Asta a fost pentru noi Sarti 2017. 



O galerie foto completa o gasiti pe www.momentsbyalex.com iar pentru intrebari si sfaturi despre Sarti va stam la dispozitie. Suntem deja de-ai locului. 



Niciun comentariu: